Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Яка їдальня - така й робота!


20.11.2015

Завідувач їдальні фермерського господарства МЮД Клавдія Мудревська вже 26 років творить разом із своїми помічницями кулінарні дива.

«У нас – важливий виробничий об’єкт, - говорить Клавдія Семенівна, - оскільки від того, з яким настроєм людина залишає їдальню, залежить її подальша працездатність у полі і на фермі. Наш невеликий колектив їдальні теж працює творчо і в одному складі усі ці роки. Дівчата стараються і люблять свою роботу».

А щоб обіди у фермерській їдальні були ж такі смачні, як і вдома, намагаються кухарі зробити все з душею: заготовляють всілякі приправи, консервують помідори та огірочки.

«Двадцять років тому, під час науково-практичної конференції у нас харчувалось до 600 людей, - говорить Клавдія Семенівна. – І все встигали, бо були тоді молоді. А після тієї конференції було зведено у нашому селі більше тридцяти будинків для молоді. Все те житло і сьогодні служить людям, ось ми лише на двадцять років стали старшими…»

До речі, у господарстві касиром працює донька Клавдії Мудревської – Тетяна, а її зять, Іван Тищенко, - головним енергетиком.

«З нашим керівником Леонідом Гудожником жити можна по-людськи. Хто б до нього не звернувся, ніколи не відмовить. Завдяки йому наше господарство розквітає. І ми разом з ним», - так сказала Клавдія Семенівна, яку ми сфотографували разом з кухарами Тетяною Базарною та Оксаною Петлак.

Текст і фото Павла ЯКОВЕНКА. c. Чаплинка, Юр’ївський район, Дніпропетровська область.