Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Якість води поліпшиться


26.04.2012

Губернатор Олександр Вілкул увів в експлуатацію реконструйовані швидкі безнапірні фільтри та систему збирання освітленої води в цеху очисних споруд на Аульському водоводі. Реконструкція систем очищення води на Аульському водоводі дасть можливість покращити якість питної води для понад 2 мільйонів жителів області, значно зменшити витрати питної води на промивку фільтрів та зменшити скидання промивних вод у Дніпро.

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих системних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Важливою складовою в рамках Регіональної програми з покращення якості питної води є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області. Зокрема, у 2011 році за кошти обласного бюджету встановлено системи доочищення води в 133 дитячих садках Дніпропетровська, 148 - Кривого Рогу, 12- Жовтих Вод, 40 - Дніпродзержинська. Крім того, у Кривому Розі встановлені системи доочищення води в 133 школах. За кошти державного бюджету у 2011 році встановлено ще 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських населених пунктів.
- Дніпропетровщина впевнено стала на шлях сталого розвитку, приєднавшись першою серед регіонів України до Ініціативи Глобального Договору ООН. Ми на практиці впроваджуємо в життя норми і принципи цього важливого глобального документ у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. Крім підвищення якості води, ми реалізуємо Регіональну екологічну програму та Програму з поліпшення екології Кривбасу, – сказав Олександр Вілкул.