Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ялинка на радість


20.12.2012

З нагоди Дня Святого Миколая губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив п’ятиметрову новорічну ялинку в Дніпропетровському «Артеку» – дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я», де проходять курс оздоровлення й реабілітації 200 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей і родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. Губернатор привітав дітей зі святом та подарував їм 10 тортів, 10 мішків з ласощами, а також фігури Діда Мороза і Снігуроньки висотою понад 2 метри, які протягом новорічних і різдвяних свят зустрічатимуть дітей біля ялинки.

«День Святого Миколая приносить дітям подарунки, добро та справжню зимову казку. Бажаю вам здійснення мрій та задумів в усіх ваших добрих справах. Успіхів вам у навчанні, щастя, злагоди та веселих новорічних і різдвяних свят», – сказав Олександр Вілкул, звертаючись до дітей.
Разом із губернатором до «перлинчат» завітали творчі колективи та волонтери Молодіжного центру Дніпропетровщини, який було створено за підтримки Олександра Вілкула в 2012 році. Молоді активісти організували дітям цікаву концертну програму з театралізованими виставами, виступами та конкурсами. Також волонтери Молодіжного центру спеціально До Дня Святого Миколая провели збір дитячої літератури для бібліотеки «Перлини Придніпров’я». Завдяки цьому книжковий фонд бібліотеки поповнився на понад 200 книг.
Нагадаємо, що Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко високо оцінив досвід Дніпропетровщини в галузі захисту прав дитини та оцінив роботу Дніпропетровської облдержадміністрації з цього питання як «надзвичайно позитивну».