Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Олег Царьов разом зі своїми друзями допомагає фронту


24.12.2014

Волонтерський рух все більше охоплює прифронтову Дніпропетровщину. Причім допомагають, хто чим може і не для слави, не для піару, а від душі, бо поки хлопці там стоять, Дніпропетровщина і вся Україна може спокійно працювати і святкувати новоріччя і Різдво.

«Мої два куми зараз служать на Донбасі, - розповідає волонтер, який не хоче себе афішувати. - Якось попросили відремонтувати автомобіль – відремонтували. – Поскаржились, що мерзнуть на блокпостах – виготовили їм буржуйки. А коли самі побачили, що у хлопців настрій не зовсім новорічний – знайшли Анатолія Маслакова, який на День Святого Миколая організував культбригаду з 20 хлопців та дівчат. Вони із собою привезли бійцям не лише добрий настрій, пісні й танці, а й пиріжки з варениками».

Станіслав Кобзар сам із Криничок, вже п’ять років мешкає у Солоному. Став волонтером ще на початку проведення АТО, бував у Маріуполі, Чугуєві. Два тижні тому пролунав дзвінок від його давнього друга, фермера з Криничок Юрія Мороза: «Ми з дружиною Валентиною порадились і вирішили, що без цієї машини обійдемось, а ось на фронті нашим хлопцям вона стане у нагоді. Треба лише її «поставити на ноги» та переобладнати на «Швидку допомогу».

Вже наступного дня польську «Нісу» притягли на мотузку до Солоного. Виявилось, що двигун ще працюватиме на Збройні сили України не один рік, замінили лише патрубки, полагодили ходову, переобладнали вантажний відсік на пасажирський з можливістю перевозити поранених бійців. До речі, пілот цивільної авіації з Кіровограда Руслан Куліш, друг одного з волонтерів, дізнавшись про це, виділив на ремонт автомобіля 2 тисячі гривень.

«Безпосередньо ж «Нісу» до фронту готував автослюсар Олег Царьов. Електрообладнанням, установкою крісел та ремонтом ходової частини, фарбуванням займались Сергій Повар та Володимир Шульгін», - розповів Станіслав Кобзар.

…Із сільськими волонтерами ми зустрілись 26 грудня на солонянській трасі. У салоні автомобіля – буржуйки, сковорідки, виготовлені із дисків лущильника.

«Усе це через кілька годин буде у селі Піски, поблизу Донецького аеропорту. Нехай нашим хлопцям щастить і в новому році всі вони будуть живими і здоровими», - щиро висловив свої побажання Станіслав Кобзар і попросив, аби його, Сергія Повара та Володимира Шульгіна сфотографували біля «Ніси». Що ми охоче й зробили. А ще умільці попросили привітати їхнього колегу і друга Олега Царьова (тільки не того, що займається сепаратизмом на Донбасі) з Днем народження доньки Катерини. Дівчинка народилась 24 грудня, і він не зміг поїхати разом з ними, оскільки знаходився біля дружини Віки у пологовому будинку.

Вітаємо Олега та Віту Царьових з донькою! Нехай вона росте розумна і вродлива на славу Україні!

Олександр СТРИЙ.