Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

З новосіллям!


07.09.2012

У селі Піщанка Новомосковського району першого вересня відкрито нову школу – найсучаснішу й одну з найбільших сільських шкіл Дніпропетровщини. Нова триповерхова споруда загальною площею понад 4,5 тис. квадратних метрів розрахована на 525 учнів і складається з 24 просторих класних кімнат.

НОВУ ШКОЛУ збудовано за підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації практично впродовж останнього року. Вартість будівництва – понад 16,5 млн. грн. Усі кабінети і класні кімнати отримали нові меблі, нове навчальне обладнання й сучасне зовнішнє оформлення. У школі працюватиме медичний кабінет і кабінет психолога. При будівництві школи використані сучасні енергозберігаючі матеріали та технології. Відремонтовано спортзал. На його базі та на базі приміщення колишньої початкової школи створений спортивний комплекс, в якому будуть працювати спортивні секції та гуртки. Установлено нові спортивний і дитячий майданчики, а у відремонтованому старому приміщенні школи відкрито вечірню школу, а також трудові майстерні і класи для занять образотворчим мистецтвом та музикою й співами.
Старе приміщення Піщанської школи, в якому до травня 2012 року навчалися діти чотирьох сіл (Піщанка, Ягідне, Соколове та Новоселівка), що входять до складу Піщанської сільради, було збудоване ще 1914 року напередодні Першої світової війни. Воно не відповідало сучасним вимогам і нормам, адже заняття в школі проходили в дві зміни, через що багато місцевих дітей були змушені їздити на навчання за декілька десятків кілометрів до Новомосковська й Дніпропетровська.
Директор Піщанської школи Катерина Надточій від імені педагогічного колективу, батьків та учнів подякувала керівникові області за нове приміщення школи і запевнила, що педагоги забезпечать навчально-виховний процес у новій школі на найвищому рівні.
У школі організовано профільне навчання з 10 класу. Одна паралель – за природничо-математичним, друга – за суспільно-гуманітарним напрямками. У школі створені музей села та спортивний комплекс. Функціонує їдальня із сучасним обладнанням на 150 місць. За роки незалежності України школа підготувала 75 випускників-медалістів. Цього року до нової школи на навчання прийшло 45 першоклашок.