Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Заперечували збройну агресію РФ проти України та схвалювали окупацію – викрито двох колаборантів на Дніпропетровщині 


15.09.2022

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Павлоградської окружної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру за здійснення колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, використовуючи власні акаунти у забороненій соціальній мережі, мешканка м. Кривого Рогу та мешканець м. Павлограда неодноразово поширювали дописи з підтримкою дій держави-агресора та схваленням тимчасової окупації частини території України.
Крім цього, чоловік у своїх антиукраїнських дописах стверджував, що збройна агресія РФ проти України це «боротьба з нацизмом»,  схвалював  проєкт «Новороссия», чим публічно закликав до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України. 
Жінка у розповсюдженому контенті наголошувала на підтримці президента країни-агресора.
Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, яка використовувалася в протиправній діяльності.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.