Поточний № 4 (1431)

04.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Заперечували збройну агресію рф та глорифікували окупантів – повідомлено про підозру 


23.02.2024

Напевно, що наша перемога пришвидшилася б, коли серед наших співгромадян не було людей з неадекватною психікою. Тільки так можна назвати тих, хто підтримує російську агресію проти України. 
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, підозрювані, використовуючи власні сторінки у забороненій соцмережі, розміщували коментарі під публікаціями антиукраїнської спрямованості.
Мешканець Першотравенська неодноразово заперечував збройну агресію рф, називаючи її «спецоперацією», і бажав удачі військовим держави-агресора.
Проросійськи налаштований житель Павлограда вихваляв армію рф та її командування.
Житель Кривого Рогу підтримував президента рф та заперечував тимчасову окупацію частини території нашої держави, наголошуючи, що «Крим це частина росії і ніколи не буде українським». 
Під час проведення обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області, повідомляє відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.