Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Збільшилось виробництво аграрної продукції


08.09.2011

За 7 місяців поточного року 23 регіони України суттєво наростили обсяги виробництва аграрної продукції. З них найбільше в Харківській (на 36,1%), Херсонській (на 22,8%), Вінницькій (на 22,5%) та Хмельницькій (на 16%) областях. Незначне зменшення допущено в Сумській (на 0,7%) та Чернігівській (на 0,2%) областях.
НАЙКРАЩИХ результатів вдалося досягти у виробництві зерна. В цілому виробництво зернових в Україні в поточному році очікується на рівні 50 млн. тонн, що на 11 млн. тонн більше, ніж у 2010 році. Таких результатів досягнуто завдяки системній роботі з багатьох напрямків, зокрема щодо забезпечення покращення технологій вирощування сільськогосподарських культур, вдосконалення роботи в насінництві, здійсненню комплексу заходів із захисту рослин від шкідників та хвороб, проведенню роботи щодо покращення технічного і технологічного забезпечення аграріїв.
«Ми бачимо, що впровадження системних реформ у аграрному секторі держави вже дало змогу стабілізувати ситуацію в галузі та створило необхідні передумови для його подальшого зростання. Наступний крок – завершення земельної реформи – дасть змогу створити принципово нову систему кредитування аграріїв, що забезпечить подальше нарощування обсягів виробництва сільськогосподарської продукції», - наголосив міністр агрополітики та продовольства Микола Присяжнюк.