Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Земля в Україні


31.03.2011

Асоціація фермерів та приватних землевласників вимагає від Верховної Ради України найскорішого розгляду та прийняття законопроекту № 8163

Нещодавно у Верховній Раді України проходили парламентські слухання на тему «Земля в українській долі: ситуація у земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації». Одним із учасників слухань був президент Асоціації фермерів та приватних землевласників Микола Миркевич.
- Системні реформи в аграрному секторі неможливі без комплексної підтримки державою вітчизняних сільгоспвиробників, - вважає пан Миркевич. - Не тільки при операціях із землею, а також у питаннях її обробітку, збирання врожаю, його зберігання та експортного продажу.
Асоціація фермерів та приватних землевласників України, яка об’єднує понад 40 тисяч вітчизняних сільгоспвиробників, підтримує перші законодавчі ініціативи держави в цьому напрямку. А саме – законопроект № 8163 «Про внесення змін до Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні» (щодо експорту зерна за зовнішньоекономічними договорами (контрактами).
Цей проект Закону захищає інтереси українських селян та фермерів, а не посередників та іноземних трейдерів. Він стимулює інвестиції в сільгоспвиробництво, в форвардні закупівлі, в рекультивацію земель. Дає можливість сільгоспвиробникам за допомогою держави виходити на кінцевого покупця зерна та отримувати справедливі прибутки, не залишаючи їх у кишенях зернотрейдерів.