Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Жнива стартували


26.06.2014

Збирати ранні зернові культури розпочали хлібороби Апостолівського, Криворізького, Криничанського, Нікопольського, Петропавлівського, П’ятихатського та Широківського районів Дніпропетровщини. Про це повідомили під час виїзної наради в ТОВ «Агро-Еліта» Нікопольського району, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Крупський.
«Жодна зернина не має бути втрачена, адже від цього залежить продовольча безпека області», - зазначив Анатолій Крупський і додав, що для якісного проведення жнив селяни готувались заздалегідь. На ланах області працюватимуть понад 3 тисячі комбайнів, буде використано майже 45 тисяч тонн дизпалива та близько 15 тисяч тонн бензину.
Всього до збирання підлягає 791,7 тис. га ранніх зернових, з них 483,2 тис. га озимої пшениці,
88,6 тис. га озимого ячменю, 202,1 тис. га ярого ячменю та 6,2 тис. га гороху.
«Середня врожайність становить майже 28 центнерів з гектара. Цей показник знаходиться на рівні минулого року, коли наша область зібрала рекордний за роки незалежності врожай», - сказав директор департаменту АПК, розвитку сільських територій та ринкового середовища облдержадміністрації Вадим Удовицький. – За сприятливої погоди збирання ранніх зернових культур планується завершити через 10-14 днів».
Найбільша питома вага зернових культур в структурі посівних площ у Новомосковському (66,4%), Верхньодніпровському (63,6%), Магдалинівському (62,8%) та Синельниківському (62,4%) районах.