Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Зі святом хлібодарським!


14.11.2013

Шановні аграрії! Селяни! Трударі!Щиро вітаю вас з Днем працівників сільського господарства!

Для України - це одне з найважливіших державних свят! Це визнання державою вашої нелегкої праці і подяка вашим рукам, які знають справжню ціну хліба!
Аграрний сектор економіки тому й називається базовим, що складає основу життя держави та добробуту її громадян, забезпечує стабільність та впевненість у майбутньому.
Низький уклін усім хліборобам за щедрий коровай на столі! За трудові будні, які незважаючи на цьогорічні нелегкі погодні умови, вінчаються успішним завершенням сільськогосподарського року та гарним урожаєм.
За останні три роки вдалося досягти максимальних історичних показників збору зернових – від 56,7 млн. тонн у 2011 році до 60 млн. тонн у поточному році. Цього року урожайність зернових в середньому по Україні зросла на 42%.
У тваринництві подолано негативні тенденції у галузях молочного і м’ясного скотарства.
З Україною все більше рахуються у світі. Значно розширилася географія та асортимент сільськогосподарської продукції, що експортується. Наша держава посідає перше місце в світі з експорту соняшникової олії. У поточному маркетинговому році Україна посяде друге місце у світі з експорту зерна. Закріпившись у традиційних для нас регіонах, ми динамічно освоюємо перспективні ринки країн Південно-Східної Азії.
Завдяки вітчизняним аграріям полиці наших магазинів все більше і більше наповнюються високоякісними українськими продуктами.
Потужний поштовх для розвитку отримала сільськогосподарська кооперація. У 4,5 мільйона особистих селянських, фермерських господарствах та обслуговуючих кооперативах виробляється понад 55 відсотків сільськогосподарської продукції.
Тому одним із головних векторів економічного розвитку є входження малих та середніх товаровиробників в організований аграрний ринок, в першу чергу шляхом розвитку всіх видів кооперації на селі. Це одночасно питання і економічного звучання, і соціального наповнення.
Я усвідомлюю, шановні працівники сільського господарства, що лише завдяки вашому умілому господарюванню досягнення в аграрному секторі стають загальновизнаними.
У цей день щиро дякую вам за віддану любов до української землі.
Хай ваші ниви обходять стороною природні стихії, а врожаї будуть щедрими.
Міцного здоров’я вам та вашим родинам, щастя та злагоди в кожну домівку!

З повагою Микола ПРИСЯЖНЮК,
міністр аграрної політики та продовольства України.