Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Зимова погода на зимове свято


29.12.2011

На Новий рік в Україні очікується сніг із морозом.
Як передає УНІАН, про це заступник начальника відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня повідомила на прес-конференції у Києві.
За її словами,  29-30 грудня очікується похолодання й опади у вигляді дощу та мокрого снігу. 31 грудня в більшості областей йтиме невеликий та помірний сніг.
У новорічну ніч сильні снігопади очікуються у східних областях, Приазов’ї та Криму. На решті території - невеликий сніг з морозом.
У ніч з 31 грудня на 1 січня синоптики прогнозують по Україні від 2 до 7 градусів морозу. Денна температура 31 грудня -від 0 до 3 морозу або від 0 до 3 тепла.
Крім того, у новорічну ніч на дорогах місцями очікується ожеледиця, а у південному та східному регіонах - налипання мокрого снігу.
Також Н. Голеня нагадала, що за статистикою останніх 20 років, у новорічну ніч і 1 січня в Києві температура була від 3 до 8 морозу. Загалом за цей період було зафіксовано лише 7 випадків, коли температура на Новий рік була вище нуля, і 4 випадки, коли температура була нижчою за 10 градусів морозу.
У свою чергу, начальник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда зауважив, що справжньої зими ще немає у жодній країні Європи. Стійкий сніговий покрив, за його словами, спостерігається поки лише на півночі Скандинавії: частково у Норвегії, Швеції; частково на Кольському півострові, а також в Альпах, Карпатах, у Болгарії та на півночі Греції.
“Вся зима у нас зосереджена за Уралом”, - додав М.Кульбіда.