Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Золота орда» на Дніпрі


06.11.2013

З 2 листопада арену Дніпропетровського державного цирку заполонила «Золота орда». З такою програмою завітала до Дніпропетровська трупа Національного цирку Казахстану – Астана-цирк. Під куполом літаючої тарілки Астана-цирку зросло мужнє, сміливе, молоде покоління казахських циркачів, які свою майстерність з успіхом уже демонстрували на фестивалі Азії «Ехо Азії», міжнародних фестивалях «Золотий Колізей» в Римі, в Китаї і Монте Карло.

Мега-номером програми визнано номер гімнастів на мачті «Снігові барси» у виконанні Андрія Канахіна і Достана Мажананова.
- Цей номер в стилі модерн народився на честь свята міста Алма-Ати, на гербі якого зображено снігового барса – рідкісної тварини, що мешкає в горах і є символом нашого міста, - розповів Андрій Канахін. – Номер встиг завоювати золото на міжнародному фестивалі «Шабит» у місті Астані.
Заворожуючі трюки також виконують повітряні гімнасти на ременях під керівництвом Андрія Канахіна – срібного призера всесвітнього фестивалю у Монте Карло у 2003 році, золотого призера фестивалю «Шабит» у 2012 році і «Канатоходці» під керівництвом Мурата Ташкентбаєва.
Вісім веселих далматинців молодої дресирувальниці Айгерім Тлеганової, здається, взяті прямо із відомого мультфільму «101 далматинець» - такі ж розумні, швидкі і кмітливі – дарують глядачам масу задоволення.
Приїхали із «Золотою ордою» і 4 кораблі пустелі - верблюди Бархам, Басмач, Осман і Барон.
- Вони дуже талановиті і розумні, - з любов’ю говорить про своїх підопічних дресирувальник Сергій Огай. - З-поміж них тільки Басмач найбільш непокірний. Однак за улюблені ласощі – бублики – і він виконує трюки.
Не залишать нікого байдужим і «Джигіти «Сари-Арка» на конях під керівництвом Беріка Бурашева. Вони також титуловані на різних міжнародних циркових конкурсах.
Ну а клоунська пара - подружжя Ольга і Рустем Халікназарови - приготували для маленьких глядачів смішні контактні репризи. Ольга уже пересвідчилася під час гастролей у Кривому Розі, настільки активними є в Україні юні шанувальники цирку.
- Таких немає ні в Європі, ні в Азії,- стверджує вона.
Тож «Золота орда» чекає на своїх гостей.

Яна ОЛЕКСЮК.