Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Головне – мотивація


20.04.2023

Штурмові бригади Гвардії наступу поповнюються добровольцями. Нині формують резервні підрозділи. Відбирають найкращих серед наймотивованіших. 25-річний Ігор з Дніпра вже подав заявку, адже бажає звільнити Україну від окупантів.  
«Повномасштабне вторгнення я застав вдома. Прокинувся від вибухів. Думав: ну не може такого відбуватися. Був шокований», – розповів Ігор. 
Хлопець зізнався: ще з перших днів хотів вступити до лав захисників. Але пообіцяв матері і дівчині, що залишиться вдома. Тому застосовував свої знання у сфері IT – долучився до кібервійська. З командою робили кібератаки на ворожі сайти.
«Я втратив на війні чимало друзів, знайомих ще з 2014-го. І всі ці роки лють на агресора тільки посилювалася. Особливо зараз. Під час виконання бойових завдань поблизу Мар’їнки загинув мій молодший брат. Йому було усього 23 роки», – каже доброволець. 
Ігор вирішив перетворити свою ненависть на зброю. Подав заявку до Гвардії наступу, обрав бригаду «Буревій». Каже: рідні поки що не знають.  
«Я розумію, що не залишив вибору своїм близьким. Та я не можу і надалі дивитися, як росіяни вбивають наших людей», – каже Ігор. 
Юнак поділився, що не має військового досвіду. Та впевнений: найголовніше – мотивація.
«Моя мотивація – вигнати цих падлюк з України якнайдалі. Щоб мої діти та онуки могли жити на рідній землі. Щоб мама і дівчина були не за кордоном, а повернулися додому», – зазначив Ігор. 
Гвардія наступу – це 8 штурмових бригад: «Лють», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов», «Червона калина», «Спартан», «Рубіж», «Сталевий кордон».
Детальна інформація про кожний підрозділ та як долучитися до них – на сайті storm.mvs.gov.ua