Поточний № 8 (1435)

18.10.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Росіяни вдарили по дев’ятиповерхівці у Дніпрі 


28.06.2024

Російські окупанти ввечері в п’ятницю, 28 червня, завдали ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо про поранених, ворожий снаряд зруйнував чотири поверхи житлового будинку. Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук в Telegram.
– Черговий терор мирного населення. У Дніпрі через удар ворога постраждав дев’ятиповерховий житловий будинок. Зруйновано 4 поверхи. Є постраждалі. Усі служби вже працюють, – зазначив він.
Пізніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що станом на 19:45 відомо про одного загиблого та п’ятьох поранених. За його словами, рятувальники зараз розбирають завали, а тому жертв може бути більше.
Клименко запевнив, що усі профільні служби працюють на місцях. Потерпілим надається необхідна допомога.
Пізніше голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що кількість поранених зросла до шести. Серед них – 7-місячне немовля. У дівчини отруєння продуктами горіння.
Президент Володимир Зеленський відреагував на удар по Дніпру:
«Саме тому ми постійно нагадуємо всім партнерам: тільки достатня кількість і якість систем ППО, тільки достатня рішучість світу здатні зупинити російський терор. Нам потрібні ці рішення – потрібен надійний повітряний щит для України».
***
У Дніпрі рятувальники ліквідували пожежу після ворожої атаки у пошкодженій багатоповерхівці. Станом на 22:30 загинула 1 людина, травмовано - 9, врятовано 2 людей. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.