Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпровський академічний театр драми та комедії влаштовує концерти для переселенців та українських воїнів.


10.05.2022

Нещодавно колектив театру організував унікальний захід
за участю артистів з Дніпра, Харкова та Луганщини. Зі сцени
лунали відомі українські пісні, народні й авторські твори,
жарти та гуморески, уривки з вистав від акторів Драмікому
та Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру з міста Сєвєродонецьк.
Також до концерту приєднався Григорій Чайка – гітарист відомого рок-гурту «Океан Ельзи».
«Цього року Дніпровський академічний театр драми та комедії відзначає 95 років від дня утворення. Колектив театру готував до цієї дати нові проєкти й прем’єри. Ранок 24 лютого змінив наші плани.
З перших днів вторгнення актори та працівники театру долучилися до волонтерства, розширили формати діяльності, влаштовують вистави для переселенців та українських воїнів», - розповів директор театру Сергій Мазаний.
Також, зазначив керівник театру, виникла ідея запису дитячої музичної аудіоказки «Барвінок – наш герой». Зараз завершується робота над цим твором і найближчим часом його буде розміщено у соціальних мережах, аби маленькі глядачі долучилися до театрального мистецтва.
«За допомогою волонтерів Дніпра ми записали відеоверсію вистави «Майдан Інферно». Прем’єра міжнародного театрального проєкту відбулася на початку лютого в Національному центрі «Український дім». Ставив її відомий французький режисер Клеман Перетятко.
Зараз ми відправляємо відеоверсію вистави Клеману для презентації у рамках заходів на підтримку України, які пройдуть у Франції 18 травня. Наша мета - щоб увесь світ дізнався про Україну та її надзвичайних людей», – розповідає директор театру Сергій Мазаний.
Окрім того, театр створив відеопроєкт “Кобзарі XXI століття”. Це вірші відомих українських поетів, класиків і сучасників, які розповідають про любов до України, про важливі історичні події.
«Кожен на своєму місці, ми працюємо заради спільної мети. Лікарі й волонтери, освітяни й актори, люди різних професій – ми робимо свою справу, докладаємо свої знання, вміння, таланти, аби наша земля була мирною й квітучою», - зазначила начальниця гуманітарного управління Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.