Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

До Міжнародного дня музеїв у Дніпрі покажуть імерсійну виставу та проведуть благодійну акцію


18.05.2022

У Дніпрі до Міжнародного дня музеїв підготували імерсійну
виставу та благодійну акцію. На заходи запрошує Музей
історії Дніпра. Вдень він перетвориться на волонтерський
осередок. Ввечері стане містичним театральним
майданчиком. Про це повідомили під час брифінгу
у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Цьогоріч музеї України відзначатимуть професійне свято в умовах повномасштабної війни. Не дивлячись на це, деякі з них підготували для відвідувачів цікаву програму. Серед них Музей історії Дніпра. Він запрошує відвідувачів 21 та 22 травня», – зазначила директорка музею Олександра Бірюкова.
У Музеї історії Дніпра замість екскурсій організували благодійний проєкт «Дніпро.  Волонтерство поза часом». У залах облаштують різні локації:  плетіння маскувальних сіток, виготовлення оберегів, формування цивільних та військових аптечок.  На вході кожен гість отримає карту та зможе самостійно «подорожувати». А ще стати учасником волонтерської роботи.
«Цьогоріч офіційна тема свята: «Сила музеїв». Сила нашого музею у єдності з містом та його мешканцями. Усі сконцентрували зусилля для допомоги військовим та переселенцям. Дніпро зараз один з найпотужніших волонтерських центрів України. Бажання допомагати вже у нашому менталітеті. Історичні традиції виховали волонтерських дух наших містян», – додала Олександра Бірюкова.
Для участі в акції потрібно зареєструватися та придбати квиток. Всі виручені кошти перерахують Координаційному штабу волонтерів Дніпра. Гроші використовуватимуть на найнагальніші потреби.
Ввечері підготували імерсійну виставу «Екстрасенси в Дії». Із залученням акторів та аудіовізуальних ефектів. Це сучасний вид вистав з елементами живої бесіди, імпровізації, інтерактиву. Організатори запевняють, глядачі будуть повністю занурені в атмосферу. Зможуть сісти за один стіл з артистам і стати безпосереднім учасником подій. Придбати квитки можна за посиланням
https://midnipro.event.net.ua/?fbclid=IwAR3WmNSegRZm-Es39nLo05KoQGfVKyzH3iO4j5g1z54qVJpdjglg3J4CFeU