Поточний № 6 (1433)

08.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Понад мільйон збитків на ремонті укриттів  


28.05.2024

У Кривому Розі викрито начальницю відділу освіти виконкому та п’ятьох співучасників
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальниці відділу освіти виконкому однієї із районних рад у Кривому Розі та п’яти її співучасникам.  
Їм інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). 
За даними слідства, службовиця розробила злочинний план заволодіння бюджетними коштами, виділених на поточний ремонт укриттів у закладах освіти м. Кривого Рогу. 
До злочинної схеми вона залучила директора дитячо-юнацької спортивної школи, бухгалтера відділу освіти виконкому і трьох підприємців. 
Підозрювані завідомо внесли неправдиві відомості до офіційних документів щодо вартості будівельних матеріалів. На підставі цих документів було перераховано кошти на користь підконтрольних підрядних підприємств. 
У подальшому кошти були розподілені між учасниками організованої групи. 
Своїми протиправними діями підозрювані призвели до суттєвих збитків територіальній громаді – понад 1 млн. грн.
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів було вилучено грошові кошти, документацію, що підтверджує злочинну діяльність, та автомобілі. 
Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою, начальницю та бухгалтера відділу освіти виконкому відсторонено від займаних посад. 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції та СУ ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.