Поточний № 8 (1435)

22.10.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Привласнили понад 1,2 млн. гривень на ремонті об’єкту «Укрзалізниці»


25.08.2024

На Дніпропетровщині повідомлено про підозру засновнику та бухгалтеру товариства
За процесуального керівництва Синельниківської окружної прокуратури повідомлено про підозру засновнику та бухгалтеру товариства за фактами привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, та підроблення документів (ч. 5 ст. 191,  ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
За даними слідства, між товариством та філією АТ «Укрзалізниці» було укладено договір про поточний ремонт покрівлі вагоноскладальної дільниці у місті Синельникове. 
Підозрювані завідомо внесли та затвердили неправдиві відомості до офіційних документів щодо вартості та обсягу виконаних будівельних робіт.
На підставі підроблених документів на рахунок товариства зайво перераховано понад 1,2 млн. грн. бюджетних коштів, якими в подальшому заволоділи підозрювані. 
Під час обшуків за місцями їх проживання та роботи вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, печатки та документацію.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники СБУ у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду. 
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.