Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Санкції проти Росії запроваджуватимуться й надалі, щоб нічого не залишилося від потенціалу російської агресії


25.02.2023

Звернення Президента України
Бажаю здоров’я, шановні українці!
Сьогодні затверджено десятий пакет санкцій ЄС проти Росії за війну.
Десятий і, очевидно, не останній пакет.
Санкції будуть запроваджуватись і надалі, щоб нічого не залишилось від потенціалу російської агресії.
Зараз у десятому пакеті є нові санкційні кроки, потужні, проти військової промисловості та фінансового сектору держави-терориста і проти пропагандистів, які втопили у брехні російське суспільство, намагаються поширити свою брехню на весь світ. У них це точно не вийде.
Наші дипломати й уся держава працюють над тим, щоб розширити глобальні і, зокрема, європейські санкції ще на російську атомну галузь, на «Росатом», всіх, хто причетний до ракетної програми і ядерного шантажу держави-терориста. Вже є відповідні кроки партнерів: Сполучених Штатів, Британії. Очікуємо відповідних кроків і від Європейського Союзу.
Звичайно, ми продовжимо роботу над санкціями України проти російських суб’єктів та всіх, хто їм допомагає. Будуть відповідні рішення.
Дуже хороший дипломатичний імпульс цього тижня дала й наша резолюція, яка була ухвалена на Генасамблеї ООН. Резолюція щодо миру для України, щодо територіальної цілісності нашої держави і захисту міжнародного права від агресії Росії. Фактично ми бачимо, що сенс нашої формули миру стає основою конкретних міжнародних політико-правових рішень, і їх підтримує світова більшість.
Я дякую кожній зі 141 держави, які підтримали нашу резолюцію. Дякую кожному лідеру держав і кожному народу, які однаково з Україною цінують свободу й міжнародний порядок.
Звичайно, кожен успіх наших дипломатів, кожна зовнішньополітична можливість нашої держави й кожен прояв світової уваги до українців базуються на незламності нашого народу України, на незламності наших воїнів.
На тому, що Україна – міцна й постійно міцнішає. Світ любить сильних. І допомагає сміливим.
Глобальний центр сили й сміливості зараз саме тут, в Україні, саме в наших людях, які боронять нашу державу. Які боронять нашу землю, нашу Донеччину, нашу Луганщину, всі наші землі, де тривають дуже жорсткі й болісні бої. Я дякую кожному нашому воїну, усім, хто стійко, сильно, сміливо захищає наші позиції на Донбасі, знищує ворога і за такий результат потужний на сході.
Результат на сході, щоб, як наслідок, ми мали результат і на всіх інших напрямках.
Сьогодні відзначу бійців 56-ї окремої мотопіхотної бригади та 77-ї окремої аеромобільної бригади за героїзм і результативність у боях на Бахмутському напрямку. Молодці, хлопці!
Артилеристи 55-ї бригади «Запорізька Січ», морпіхи 35-ї окремої бригади імені контр-адмірала Остроградського, піхотинці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Гандзюка та 72-ї окремої бригади імені Чорних Запорожців, а також десантники 79-ки – усі на Донбасі – я дякую вам, хлопці, за гідну відсіч ворогу!
Хочу подякувати сьогодні особливо усім військовослужбовцям Інженерно-авіаційної служби авіації Збройних Сил України. Усім тим, хто працює на землі, щоб Україна перемагала в небі.
Сьогодні – професійне свято наших військових авіаційних інженерів.
Це люди, чию фаховість, надійність повністю підтвердила наша здатність боронити небо. Я дякую всім, хто робить цей інженерно-авіаційний внесок у наближення нашої перемоги!
Слава кожному й кожній, хто зараз у бою! 
Дякую всім, хто допомагає захищати Україну від російської агресії!
Світла пам’ять усім героям, які віддали своє життя за нас, за Україну! 
Слава Україні!
Джерело: www.president.gov.ua