Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Києві в новорічну ніч народилася трійня


02.01.2023

У перший день 2023 в столичних пологових народилася 31 дитинка. В інших містах у новорічну ніч трапилися дивовижні історії народження діточок.
За інформацією директорки Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентини Гінзбург, у Києві народилася перша трійня цього року.
«І одразу добрий знак – трійня! Три козаки Матвій, Богдан та Владислав! Зростайте здоровими, новенькі кияни! Здоровими, щасливими та вільними під мирним небом рідної України», – написала Гінзбург й додала фото немовлят.
Чарівні історії народження життя у новорічну ніч розповіли також очільник Миколаївщини Віталій Кім та керівник Дніпра Борис Філатов.
За словами Кіма, жительці Миколаївської області довелося народжувати … по скайпу.
«Ввечері 31 грудня, в селі Бузьке, у жінки почались пологи. Відправили «швидку» – та застрягла в бруді, їм на допомогу відправили ДСНС. Підключили акушерку з Нової Одеси, народжували по Скайпу. Поки звільняли машину породілля народила. Близько 00.00 на світ з’явилась дівчинка», – написав Віталій Кім.
Загалом вже 1 січня в Миколаївській області народились 12 діток – 5 дівчаток та 7 хлопчиків.
Про непереборність життя і справжнє новорічне диво розповів мер Дніпра Борис Філатов.
Подружжя з Маріуполя Ольга та Микола втекли від жахіть «руського міра».
«Ольга тікала від російських ракет, знаючи, що в неї під серцем вже зростає нове життя. Минуло багато довгих тижнів, перш ніж вони вибралися з пекла і дісталися Дніпра. Міста, де завжди готові допомогти кожному, хто цього потребує. Головна мрія родини здійснилася саме у Дніпрі.
У новорічну ніч в пологовому будинку Дніпра на світ з’явився Данило. Здоровий міцний богатир, зростом цілих 57 сантиметрів», – повідомив Філатов.
Він підкреслив, що дуже символічно, що Данило – єдине немовля, яке новорічної ночі народилося в місті.
«За майже чверть століття таке у нас вперше. Життя триває. І воно сильніше за будь-які підступи і жорстокість, які чинить країна-терорист. Доведено Данилом», – написав Борис Філатов.
Джерело: Катерина НОВОСВІТНЯ, «Вечірній Київ».