Поточний № 8 (1435)

18.10.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Зрадив державу та перейшов на бік ворога – на Донеччині засуджено ексдільничного 


02.06.2024

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури колишнього співробітника поліції заочно засуджено за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 15 років за ґратами з конфіскацією майна та позбавленням спеціального звання «лейтенант поліції».
Прокурори в суді довели, що в березні 2022 року дільничний офіцер поліції сектору превенції відділення поліції № 1 Маріупольського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області зрадив присязі на вірність Українському народові.
Перебуваючи у тимчасово окупованому зс рф смт Нікольське Маріупольського району, він добровільно погодився співпрацювати з представниками окупаційної влади. Чоловік обійняв посаду у незаконно створеному підрозділі так званого «міністерства внутрішніх справ днр». 
Підконтрольне рф «керівництво» ставило перед поліцейськими-зрадниками завдання щодо виявлення серед місцевого населення активістів, волонтерів та інших патріотів України. Маючи на одязі пов’язки, що відрізняли прихильників окупаційного режиму, засуджений брав участь у їх пошуку. В подальшому громадян затримували й піддавали незаконним допитам. 
У розмовах з колишніми колегами, які відмовились служити окупантам і виїжджали на підконтрольну Україні територію, чоловік зазначав, що працює у «поліції» та покидати населений пункт не збирається.  
Звільнений з правоохоронних органів зрадник перебуває у розшуку.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у  м. Краматорську.
Відділ інформаційної політики 
Донецької обласної прокуратури
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.