Поточний № 6 (1433)

08.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Новий пакет допомоги від Швеції суттєво підсилить спроможності Сил оборони


30.05.2024

Перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк провів зустріч зі шведською урядовою делегацією, яку очолювали Державний секретар Міністерства оборони Петер Сандвол та державний секретар Міністерства закордонних справ Ян Кнутссон.
Про це йдеться у повідомленні на сайті оборонного відомства.
Під час зустрічі Іван Гаврилюк поінформував шведську делегацію про актуальну безпекову ситуацію в Україні та нагальні потреби Сил оборони.
Шведська делегація підтвердила, що підтримка України з боку їхньої країни залишається непохитною і матиме довгостроковий характер.
«Сьогодні прем’єр-міністр Швеції оголосив 16-й пакет допомоги для України на суму понад 1,16 мільярда євро. Це найбільший пакет допомоги від Швеції від початку повномасштабного вторгнення», – зазначив Петер Сандвол.
Він повідомив, що новий пакет військової допомоги включає озброєння та техніку, які допоможуть Україні зміцнити свої спроможності на землі та в повітрі.
Україна отримає, зокрема, нову партію бронетехніки, боєприпасів та нові можливості для радіолокаційної розвідки і бойового керування цілями у повітрі.
Сторони також обговорили питання продовження надання Швецією фінансової та матеріально-технічної допомоги, можливість підготовки особового складу Сил оборони України та перспективи підтримки оборонної індустрії України.
«Немає нічого важливішого для Швеції, ніж допомога та підтримка України», – запевнив Ян Кнутссон.
Генерал-лейтенант Іван Гаврилюк подякував уряду та народу Швеції за непохитну підтримку України у її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність.
«Ми дякуємо Швеції за надану значну допомогу Україні та потужні сигнали щодо продовження підтримки у боротьбі з російською агресією. Новий пакет допомоги від Швеції суттєво підсилить спроможності Сил оборони», – підсумував Іван Гаврилюк.
Джерело: armyinform.com.ua