Поточний № 6 (1433)

08.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ракетна атака на Київ 8 липня


08.07.2024

Зранку 8 липня війська РФ завдали ракетного удару по Києву. Атака була масованою та комбінованою із застосуванням аеробалістичних, балістичних та крилатих ракет, які летіли на столицю хвилями з різних напрямків. Є руйнування будівель, понад 20 людей загинули, кілька десятків постраждали. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.
Уламки впали в семи районах столиці. Станом на 21:23 відомо, що у різних районах міста загинули 27 людей, з них троє дітей, постраждали 82 людини, повідомили в КМВА.
А столичний голова Віталій Кличко раніше розповів, що наразі відомо про 96 постраждалих, серед них троє дітей.
«52 поранених госпіталізували. Іншим надали допомогу на місці. Підтверджена загибель двох дорослих в лікарні «Охматдит». Одна з них — це молода лікарка медзакладу», — написав він у Telegram.
Слідчі Служби безпеки України попередньо встановили, що РФ ударила ракетою Х-101 по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.
У КМВА зазначили, зазначають, що внаслідок ракетного удару по Києву зафіксували падіння уламків в семи районах:
Шевченківський район
Руйнування двох поверхів корпусу лікарні Охматдит площею приблизно 400 кв. метрів. Загинули 2 дорослих (одна з них лікарка), 10 людей постраждали. Пошкоджені кілька інших корпусів медзакладу. Тривають роботи з розбору завалів та пошуку людей.
В іншій локації району в багатоповерховому житловому будинку зруйнований повністю один під’їзд, решта – пошкоджені. Загинули 7 людей (з них 3 дітей), 18 постраждали, 7 мешканців врятовані. Пошуково-рятувальні роботи тривають.
Також пошкоджений промисловий об’єкт. Загинули 2 людини, 3 постраждали. Тривають роботи з розбирання завалів.
Солом'янський район
Пошкоджено бізнес-центр «Доміно», руйнація на двох поверхах, загальною площею 1500 кв. метрів, виникла пожежа, яку ліквідували. Загинули 7 людей, 9 постраждали, рятувальні роботи завершені.
Голосіївський район
Часткове руйнування 5-поверхового житлового будинку, виникло 2 осередки пожежі по 10 м.кв, пошкоджена покрівля. Постраждали 22 людини.
Поруч пошкоджений дошкільний навчальний заклад.
За цією ж локацією постраждали гаражі, сталося загорання 10 авто.
Дніпровський район
Часткова руйнація 4-поверхової будівлі медичного центру. Загинули 9 людей та 5 постраждали. Розбирання завалів завершене.
Дарницький район
Пошкоджений приватний будинок. Постраждала жінка.
Деснянський район
Пожежу в двоповерховому приватному будинку загасили.
Святошинський район
Загорання в промисловій будівлі, пожежу ліквідували на площі 40 кв. метрів.
Пошкоджені приватні будинки та будівля Фахового економічного коледжу. Постраждали 5 людей.
У Голосіївському районі Києва внаслідок атаки РФ пошкоджена будівля дитсадка. Діти перебували в укритті, вони не постраждали. Був також пошкоджений розташований поруч житловий будинок.
Про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.
У житловому будинку по вул. Васильківській повністю знесена стіна. Вибиті всі вікна і руйнування по всій споруді.
У Солом’янському районі зруйновані кілька поверхів у будівлі бізнес-центру. Попередньо, там загинули 7 людей.
Жертв могло бути більше, якби споруда не була монолітною, висловив думку один із чоловіків, який врятувався зі зруйнованої будівлі. Як вибігав із будівлі, він навіть не пам’ятає. Як розповів очевидець Суспільному, від 13-го поверху майже нічого не залишилось.
Це був один із наймасованіших обстрілів столиці, рятувальники ліквідовували наслідки атаки на 14 локаціях. Від ДСНС для пошуково-рятувальних операцій залучили близько пів сотні одиниць техніки. Про це Суспільному повідомила начальниця пресслужби ДСНС України Світлана Водолага.
За її словами, разом із пожежниками на місцях працюють поліцейські, Нацгвардійці, правоохоронні органи. Допомагають також волонтери і всі небайдужі люди.
Попередньо, внаслідок ракетної атаки на Київ, пошкоджено понад 10 житлових будинків, два медичні заклади, щонайменше вісім закладів освіти. Найбільші руйнування в Шевченківському та Солом’янському районах.
У трьох районах Києва розгорнули штаби допомоги, де постраждалі від обстрілу можуть написати заяви на одноразову матеріальну допомогу та отримати консультації.
9 липня у столиці оголошене Днем жалоби у зв’язку з терористичною атакою Росії на цивільні об’єкти.
У цей день будуть приспущені прапори на всіх адміністративних будівлях міста.
Заборонені будь-які розважальні заходи, повідомив міський голова Віталій Кличко.
Джерело: suspilne.media