Поточний № 5 (1432)

27.07.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ранковий удар рашистів по Дніпру


04.06.2024

Російські агресори ніяк не можуть вгамувати свої імперські апетити. Замість того, щоб облаштовувати власні занедбані території, де люди не мають ні доріг, ні газу, окупанти намагаються загарбати якомога більше української землі та руйнують міста і села. 
Близько 5-ої години ранку, 4 червня, рашисти вкотре атакувала ракетами Дніпро. Як повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, дві ракети вдалось збити, проте внаслідок падіння уламків є пошкодження цивільної інфраструктури, виникла пожежа та постраждали люди.
Наразі відомо про сімох постраждалих, з них двоє дітей: хлопчик, якому один місяць, перебуває у задовільному стані, і 17-річний юнак перебуває у лікарні в стані середньої тяжкості. В Дніпропетровській ОВА зазначають, що пошкоджені півтора десятка авто, вибиті вікна у приватних будинках, багатоповерхівках та лікарні.
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 
Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.