Поточний № 6 (1433)

08.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Володимир Зеленський: «Всі аеродроми, з яких РФ атакує Україну, мають бути знищені»


18.07.2024

Президент Володимир Зеленський знову закликав Захід дозволити удари вглиб території РФ. Це потрібно, щоб всі аеродроми, з яких РФ атакує Україну, були знищені. Про це він заявив під час участі в інавгураційній пленарній сесії саміту Європейської політичної спільноти.
«Я звертаюся до всіх вас, до всіх лідерів, які можуть зробити свій внесок у необхідну хоробрість. Ці кроки необхідно зробити. І я звертаюся передусім до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Німеччини та Польщі та інших друзів – ваша хоробрість може мати вирішальне значення для миру», – запевнив він.
За його словами, військові аеродроми, з яких російські літаки злітають з бомбами на українські міста, дітей і місця пуску російських ракет – усе це має бути знищено.
«Це не тільки знищить деякі цілі, але й зменшить можливості Росії продовжувати цю війну. Ракети та безпілотники не є «носіями державного суверенітету», тому має бути колективна воля, колективна воля їх збити – так само, як це було з іранськими ракетами та безпілотниками, – продовжив він. – Ми можемо завершити цю війну завдяки зусиллям дипломатичним та зусиллям зі зброї. І ми не повинні втрачати можливості. Чим більш ефективною буде ППО, тим більш безпомічним буде Путін. Чим менше у нас буде обмежень щодо ефективного використання зброї, тим більше РФ буде намагатися рухатися в напрямку миру», – наголосив Володимир Зеленський.