Поточний № 5 (1432)

27.07.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Родичі полонених отримуватимуть сповіщення в «Дії»


10.06.2024

Родичі полонених відтепер отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу в застосунку «Дія». Це допоможе захистити сім’ї від шахраїв. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
У Міністерстві зазначили, що сім’ї зниклих безвісти, військових та цивільних полонених отримуватимуть push-сповіщення в «Дії». Раніше таке інформування відбувалося через SMS, але цим подекуди користувалися шахраї – пропонували за гроші «пришвидшити» обмін або надсилали фейкову інформацію, імітуючи дані від Координаційного штабу.
Аби захистити родини від дезінформації, усі сповіщення з кабінету Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими будуть у «Дії», підкреслив Федоров.
Він також пояснив, що, коли людина зникає, рідні залишають заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. У «Дію» надійдуть сповіщення з цього кабінету стосовно того, що заяву підтвердили;
до справи додали інформацію;
людину звільнили з полону.
Якщо людина вважалася зниклою безвісти, а потім вдалося підтвердити, що вона в полоні – також буде сповіщення в «Дії».
Отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу в «Дію» ті, хто авторизований у застосунку, має верифіковану картку платника податків та подавав заяви через особистий кабінет Координаційного штабу.