Поточний № 6 (1433)

08.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Україна повернула з російського полону ще 90 військових


25.06.2024

Україна та росія провели новий обмін військовополоненими за формулою «90 на 90».
Про це повідомив президент України Володимир Зеленський:
«І, як і обіцяли, ми працюємо, щоб повернути всіх наших людей із російського полону додому, в Україну. Кожного й кожну. Ні про кого не забуваємо. Сьогодні ще 90 українських родин щасливі. 90 воїнів повернули з полону. Захисники «Азовсталі» та Маріуполя, ЧАЕС, із різних напрямків фронту. Це армійці, нацгвардійці, прикордонники, ВМС. Більшість – рядові та сержанти. І так само повернемо всіх інших. Про кожного шукаємо правду – де людина, у якому стані, що потрібно для повернення. Дякую нашій команді, яка працює для обмінів. Єрмак, Буданов, Малюк, Лубінець, Клименко – хлопці, дякую! Дякую Об’єднаним Арабським Еміратам за сприяння, щоб сьогоднішня подія стала можливою. Продовжуємо цю роботу».
У Координаційному штабі з питань з поводження з військовополоненими уточнили, що серед повернених додому військових 32 нацгвардійців, 18 прикордонників, 17 представників Військово-морських сил, 15 бійців ЗСУ та 8 тероборонівців.
Вони, зокрема, брали участь у боях на «Азовсталі», обороняли Чорнобильську АЕС, несли службу на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.
Нагадаємо, останній обмін полоненими відбувся 31 травня. Тоді вдалося повернути 75 поневолених українських військових.