Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Школярки з Кривого Рогу стали лауреатками всеукраїнського конкурсу «Стежками Каменяра»


03.05.2022

Завершився всеукраїнський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра». Переможців визначили у трьох номінаціях: «Проза», «Поезія», «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка». Серед 27 лауреатів – Софія Куліш та Єлизавета Цепур із Кривого Рогу. Про це розповів директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної військової адміністрації Олексій Полторацький.
«Конкурс знавців Франкового слова проводять щороку. Цього разу учасниками стали понад 2,6 тис школярів з різних областей України. Переможців визначали у 3-х номінаціях та 3-х вікових категоріях: 6-9, 10-13, 14-16 років. Серед кращих ілюстрацій до творів Івана Франка – роботи юних криворожанок Софії Куліш та Єлизавети Цепур», – зазначив Олексій Полторацький.
Учениця 4 класу криворізької школи №33 Софія Куліш посіла у конкурсі І місце. На одному малюнку вона проілюструвала одразу кілька віршів Івана Франка. Працювала гелієвими ручками.  
«З ідеєю допомогла моя вчителька художньої школи. Малюнок треба було зробити неяскравим, тому використовувала три кольори: золотий, срібний та чорний, – поділилася Софія Куліш. – Дуже полюбляю малювати. І пейзажі, і зображати у стилі аніме вигаданих персонажів. Постійно долучаюся до різних конкурсів. Цікаво, як мої роботи оцінять, наскільки вони вдалі».
Всеукраїнський учнівський конкурс «Стежками Каменяра» заснували за ініціативи Міжнародного фонду Івана Франка. Його організували разом із Міносвітою України, громадською організацією «Львівське товариство» у Києві та Львівським національним університетом ім. Івана Франка.