Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Дніпрі – художня виставка «Мистецтво Січеславщини» 


04.12.2022

Художня виставка «Мистецтво Січеславщини» відкрилася в обласній організації Національної спілки художників України. Тут зібрані 260 кращих робіт митців регіону, створених за останнє десятиліття. Це картини, скульптури, графіка. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Зібрали кращі роботи 95 професійних художників та молодих митців регіону. Тематика – найрізноманітніша. Представлені твори у різних жанрах: живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво. Є і Петриківський розпис. Сподіваємося, виставка стане своєрідною арт-терапією та принесе естетичне задоволення», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.  
Роботи на виставці – різної тематики. Митці відобразили красу і велич рідного краю. Зобразили портрети захисників і реалії війни.
Виставка працюватиме до 31 січня 2023 року. Будуть там й екскурсії та майстер-класи. А ще – благодійний аукціон. Збиратимуть кошти для ЗСУ та митців, які опинилися в скруті.  
Виставка «Мистецтво Січеславщини» присвячена 90-річчю області та 65-річчю обласної організації Національної спілки художників України.