Поточний № 6 (1433)

08.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

УАФ попросила УПЛ самостійно приймати рішення з виключення «Дніпра-1»


18.07.2024

Українська асоціація футболу звернулась до Української Прем’єр-ліги із проханням самостійно приймати рішення з виключення «Дніпра-1» зі змагань.
Відповідна заява від генерального секретаря УАФ Ігоря Грищенка була опублікована на офіційному сайті.
«Підстави для розгляду питання відкликання атестата на отримання допуску СК «Дніпро-1» (Дніпро) до клубних змагань УПЛ сезону-2024/2025 станом на сьогодні відсутні.
Питання заявки (допуску) команд для участі у змаганнях та продовження членства у складі учасників змагань УПЛ належить до виключної компетенції УПЛ. УАФ звертається із проханням приймати подальші рішення з даного питання в межах компетенції УПЛ», – йдеться у заяві.
У зверненні УАФ зазначає, що факт наявності заборони на реєстрацію нових футболістів не є порушенням, а тому не вбачається можливою підставою для відмови у видачі атестату або його відкликання. Повідомляється, що станом на сьогодні відповідно до даних Інформаційно-аналітичної бази УАФ за дніпровський клуб зареєстрована достатня кількість гравців для участі у змаганнях.
Раніше УПЛ звернулася до УАФ щодо питання відкликання атестата «Дніпра-1» після голосування більшості учасників чемпіонату за виключення клубу зі змагань.
Нагадаємо, «Дніпро-1» перебуває на межі припинення існування. Клуб вже залишили майже всі футболісти першої команди, жіночий та юнацький колективи не фінансуються.
Джерело: champion.com.ua